Welcome to my kitchen!

Let's make some tasty, easy food

Asparagus Soup - Supa de sparanghel

Sunday, February 6, 2011

We need:

Sunt necesare:
 
- 1 lb young asparagus - 1/2 kg sparanghel
- 40 gr butter- 40 gr unt
- 3 onions, sliced - 3 cepe, taiate julienne
- 600 ml vegetable stock or water - 600 ml supa de legume sau apa
- 1 tablespoon lemon juice - 1 lingura suc de lamaie
- 1 cup of milk- 1 cana (250 ml) lapte
- 1/2 cup single cream - 1/2 cana smantana lichida
- salt and freshly grounded black pepper - sare si piper negru proaspat macinat

Trim the stalks of the asparagus and cut 1 inch off the tops of the asparagus and set aside for a garnish.

Curatati sparanghelul si taiat cam 2,5 cm din varfuri, pastrati-le pentru decor 



Melt 25 gr of butter in a large pan and gently fry the sliced onions for 2-3 minutes until soft, but not brown, stirring occasionally.

Intr-o cratita mare, topiti 25 gr unt si prajiti usor ceapa (2-3 minute) pana se inmoaie dar nu-si schimba culoarea, amestecand din cand in cand 
 


Add the sliced asparagus and fry over a gentle heat for about 1 minute.

Adaugati sparanghelul tocat si prajiti la foc mic pentru 1 minut


Stir in the flour and cook for 1 minute. Stir in the stock or water and lemon juice and season to taste. Bring to the boil and then simmer, partially covered, for 15-20 minutes, until the asparagus is very tender.

Adaugati faina, amestecati si lasati pentru 1 minut. Adaugati supa sau apa, sucul de lamaie si condimentati dupa gust. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti partial si lasati sa fiarba la foc mic, pentru 15-20 minute, pana ce sparanghelul este facut


Process the soup in a food processor or blender until smooth. Add the milk.

Mixati supa in blender sau cu un mixer vertical. Adaugati laptele


Melt the remaining butter and fry the reserved asparagus tips gently for about 3-4 minutes to soften.

Topiti restul de unt si prajiti varfurile de sparanghel la foc mic pentru 3-4 minute, pana se inmoaie


Heat the soup for 3-4 minutes. Stir in the cream and the asparagus tips. Continue to heat gently and serve.

Incalziti supa pentru 3-4 minute, adaugati smantana lichida si varfurile de sparanghel. Serviti
 
Enjoy!

Pofta mare!

43 comments:

Priya Sreeram said...

yummm! nice recipe

Guvi said...

It is very good, we finished it in one sitting :))

Happy said...

Eu traduisesc pentru fratzii nostri români: e mniam-mniam, am terminat-o când ne-am așezat în ea. Ma apuc sa fac traduceri si la filme, Irina Nistor va muri de invidie.

aphextwinz said...

da nu e asa ca iti vine sa lingi ecranu si ca balesti pe tastatura? oricum blasfemie, asa de scump e nenorocitul asta de sparanghel aici ca mi-e ca jumul planta ed asparagus din balcon, cica ar fi neamuri.

Sandi said...

chiar ca-ti vine sa-ti lingi asparagusul din balcon...

Happy said...

V-is cu capu-n asparagus !!!!

Happy said...

sau vi-s

Happy said...

sau vis.Dream, bre, dream.

Sandi said...

as vrea si io sa visez ca asparagus devine spartacus si iese din balcon cu o supa crema de sparanghel...(dau okii peste cap de doo ori si ranjesc vulgar)

pana mea nu-i drept ca in inglish asparagus sa fie ceva si in romana sa fie altceva...

Guvi said...

lasa ca va aduc cate 3 kile de sparanghel fiecareia :))

Sandi said...

Io l-as imparti pe Spartacus cu Hepi...ni-l aduci?

Happy said...

Fata un spartacus de 3 kile nu prea stiu cat e de bine ?!?!

Sandi said...

Spartacus are mai multe, 3 kile are numai asparagusul lui Spartacus!!!

Guvi said...

Pai nu stiu, sfatuiti-va si imi spuneti :D

Happy said...

Fata, ai reusit sa faci din zamă de asparagus porn food, d-ăla. (crăcanată de râs)

Guvi said...

Sparanghelitzelor! :))

Sandi said...

Ciulamiste sparanghelitze!! (si mai cracanata de ras ca Hepi)

aphextwinz said...

adecatalea pornfudu ala ciare? ie interzis minorilor fara acordu comitetului de bloc? are doo oo? are. asa ca mucles

Sandi said...

ai facut tu pornfud cu doo oo si fara asparagus...aia are...

Happy said...

Porn Food-ul trebuie sa aibe oua sau carne. Asparagusul din aceasta discutie nu are, de aia ma minunam ca e chiar amazing cum a reusit sa faca porn food. Asta e chiar simplu, pana la urma e important sa ai cu ce/cine. Cred ca putem face sado-maso food daca gasim tenderizator si in Romania. Daca nu, sa-i zicem la Guvi sa ne aduca si din alea vreo 3 kile.

Sandi said...

sa aduca numa manerele de la tenderizator, ca intra mai multe la kil...

aphextwinz said...

sadomaso fud suna bine. adica imi place ideea dupa pornfud, sa vedem ce hacuiesc maine si cu ce tenderizez ca pana vine guvi raman cu buza umflata.

Sandi said...

sadomaso fud ar fi sa bati asparagusul cu tenderizatorul...

stormy said...

mie imi place sparanghelul natur, si de fapt imi plac toate lucrurile naturale, si imi displac alea care se vor ceea ce nu sint - nu ca m-ati fi intrebat, dar ziceam si io asa

aphextwinz said...

da, io-s la ora asta :)) ceva trebi, iaca se mai intampla.


mie imi plac si cartofii natur ca-s mai din topor asa, prea ca la tzara.

stormy said...

io nu inteleg de ce trebuie sa se deranjeze Guvi si sa vina cu sparanghelu' cind putem merge noi la ea si venim running eating the ground (adica mincind pamintul, pentru cei nefamiliarizati cu limba engleza)

P.S. pastram scrierea de British English 'ciulamiste girls' pentru ca in American English e cu 'z' si cream confuzii, da ;)

Now Serving said...

Lovely pictures and delicious soup!

Guvi said...

Thank you, and please visit again!

Happy said...

Stormy, deci Ciulamizte Girlz e corect, mi-am notat ca sa nu uit. Ca sa nu râdă lumea de mine când deschid gura sa vorbesc în limba Marelui Will.

Si da, asa ziceam si eu, supa asta cu asparagusul ei cu tot a avut savoare, asa cum subliniaza Now Serving.

Abia asteptam editia bilingva a urmatorului fel de mancare, probabil nu va mai fi o supa, fiindca, nu-i asa, dupa felul I vine felul II.

Guvi said...

Hepi, ma uimesti, parca ai fi adevarata fiica a mamei Omida :lol:

Happy said...

Sa nu ma deconspiri, fiindca ma vor amenda guvernantii daca dau rateu cu prezicerile. Daca nimeresc, imi cumperi tenderizator sa tenderizez asparagusul?

stormy said...

@for all that can't understand the numerous comments :)
Lovely pictures, lovely food and awesome company! What you see is what you get: Guvi's academy ...of friends ;)!

Happy said...

Yes, yes, indeed. Romanian term for "Lovely pictures, lovely food and awesome company" is Mvaaaaaiii!

stormy said...

@Happy
gimmi 5! mvaiii=awesome, ai vazut ce simplu e? amu' vorbiram americaneshte!

Sandi said...

Guvi, fa in pana mea si felul doi acum, ca ma dor okii dati peste cap de la asparagusul asta...Vreau si altceva(bat cu putere cu pumnii in pupitru)

Sandi said...

Mi s-a spus ca in buton trebe sa bat cu putere! Deci bat in buton...

Guvi said...

Sandi, du-te la culcare si nu mai manca noaptea! :))

Sandi said...

..dau cu capu' in buton! (dau din picioare de ras)

Guvi said...

Vezi ca daca nu te potolesti imi strici butonul si nu mai pupi nicio ciulama :))

Sandi said...

dar iti pot papa asparanghelul??

Guvi said...

Ti-l trimit acum pe Spartacus, vezi ca-i la usa. Omeneste-l si pe el cu ceva :D

stormy said...

go to bed, hen (hen=fata)

stormy said...

recapitulesian:
awesome=mvaiii
hen=fata

Post a Comment

I would very much appreciate your feedback, if you choose to leave any! If you have any questions, I'd be more than happy to answer, too. Thanks for visiting!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

almonds (2) apricots (2) ardei gras (11) asparagus (6) bacon (4) bame (2) basil (5) beef (16) bell pepper (12) black currant (2) branza (30) breadcrumbs (6) breads (4) broccoli (3) bulghur (1) bulgur (1) busuioc (5) butter (29) butternut squash (1) cake (7) carrots (7) cartofi (7) cauliflower (3) ceapa verde (16) celery (8) champagne (1) cheese (28) chicken (20) chicken broth (7) chicken livers (4) chocolate (2) cinnamon (4) ciocolata (2) coacaze (2) conopida (2) cookies (2) corn (1) couscous (1) desert (9) dessert (9) Dijon mustrad (6) dill (3) dovleac (1) dovlecei (5) dumplings (1) durum (1) eggplant (4) ficatei pui (4) fish (11) foietaj (5) fursecuri (2) galusti (1) garlic (25) garnituri (18) gris (1) grits (1) ham (2) heavy cream (13) iaurt (2) lamaie (26) lamb (3) leek (9) lemon (25) maioneza (1) marar (5) mayonnaise (1) mazare (4) menta (1) miel (3) migdale (2) mint (1) morcovi (8) mousse (2) mustar de Dijon (6) nuci (1) okra (1) olive oil (27) olives (3) one-pot cooking (48) orez (13) paine (3) parsley (6) pasta (11) pasta tomate (4) paste (10) patrunjel (7) peas (4) pecans (1) pesmet (5) peste (11) phyllo (1) piersici (1) pine nuts (5) pizza (1) porc (7) pork (8) porumb (1) potatoes (7) praz (9) prosciutto (5) puff pastry (5) pui (19) red Swiss chard (2) rice (10) rosemary (4) rosii (22) rozmarin (3) sage (3) salads (1) salate (1) salmon (2) salvie (3) sampanie (1) sausage meat (4) scallions (9) scortisoara (4) seminte pin (5) semolina flour (1) side dishes (15) smantana lichida (15) snacks (4) somon (2) soups (17) spanac (2) sparanghel (6) spinach (3) sun-dried tomatoes (2) sunca (4) supa pui (6) telina (7) tomato paste (4) tomatoes (19) tort (3) ulei masline (25) unt (30) usturoi (28) veal (9) vegetarian (47) vin (18) vinete (4) vita (13) vitel (9) wine (17) yogurt (2) zemuri (18) zucchini (5)

VGR

Very Good Recipes
My blog is on Very Good Recipes